top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAngela Ruizeveld

Heel holland bakt moestuingebak!

Op de vitacademie waar ik samen met mijn fijne collega les geef aan de module leefstijl. Geven we o.a. les over wat gezond eten precies is en hoe je daarin een goede basis kunt opbouwen. Om de studenten wat te inspireren bak ik voor alle lesdagen ook altijd iets wat gezond is en ook lekker.

De baksels zitten vol met mooie bio moestuin groentes, goede voedingstoffen , natuurlijk barstens vol met vezels…en met een vleugje natuurlijke suikers.

Het mooie is dat als de studenten het eenmaal hebben geproefd, dat er daarna thuis wat afgebakken wordt…Maar dan geen appeltaart meer maar voortaan bietjestaart, courgette taart en wat denk je van aubergine taart? Dit doet me denken aan een voorlees boekje aan mijn kinderen toen die nog klein waren over een verhaal waarin er door een konijn een worteltjestaart werd gebakken. Aan het einde van het verhaal riepen we dan samen: ‘’worteltjestaart, vies hé?!’’

Maar toch zijn al deze baksels zeker het proberen waard, want ze zijn lekker en met wat groente erom heen gedrapeerd is het al een leuk tafereel om te trakteren. Doordat het anders is en gezond, wordt er nog meer bewust geproefd en gegeten.


Wil jij ook aan de slag zodat je de ander als traktatie verrast met iets anders kleurrijk en wat ook nog eens gezond en lekker is vraag dan in de chat naar de mogelijkheden van de Moestuingebak workshops, of kijk op mijn gezonde kookworkshops!


Moestuin gebak recept wat ik graag met jullie wil delen:

Wortelcake: ‘’Broer Konijn’’

· 250 gram wortelen

· 3 bananen

· 50 gram amandelmeel

· 75 gram walnoten

· 150 gram Havermout

· 2 eieren

· 1 tl bakingsoda

· citroensap

· 1 tl koekkruiden

· 1 tl kaneel

· cakeblik

· rasp de wortelen


Alle ingrediënten in keukenmachine mixen, wortelen toevoegen. Beslag in de cakeblik met bakpapier en 60 min in de oven op circa 150 graden.Kommentare


bottom of page