top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAngela Ruizeveld

Vakantie zonder telefoon, dan maar lummelen…

Ik ben inmiddels weer terug van vakantie maar wat verlang ik weer naar die ‘’lummelmomentjes’’ op mijn zeilboot van geen tijd en toch alle tijd. Gewoon doen wat in je opkomt! Helemaal niks moet alleen boodschappen doen maar dat is al leuk! Door lummelen raakt je hoofd leeg en gedachtes die steeds rustiger komen binnen drijven. Dit gevoel mag veel langer duren...


Maar voordat het zover is moet ik eerlijk bekennen moeten dat ik zelf ook zeker moet afkicken van alle to-do dingen in mijn hoofd en ben ik zoekende naar de 'relaxe knop'. De eerste paar dagen ging het vinden van de lummelknop ook niet gemakkelijk want mijn mail werkte de eerste dag van mijn vakantie niet meer en bij zoon lief crashte zijn telefoon. Gelijk werden de hulptroepen bij KPN ingeschakeld en die dachten daar ook lekker te kunnen genieten van de stressloze zomerreces maar niks van dit alles, ze werden onze persoonlijke vakantie stress coach! Hoe moet ik de zomer door zonder 'ON' te zijn?


Deels werd ons probleem opgelost maar mijn zoon moest op zoek naar een telefoonwinkel. Even ging de gedachte door mijn hoofd: Nou goed, dan maar met 34 graden naar het eerste beste zomer slaapdorp rijden voor het maken (of misschien wel het kopen) van zo/n hebbe-ding. Maar in plaats daarvan we lieten het los. Alhoewel, zo gemakkelijk ging dat niet want mijn zoon had echte afkickverschijnselen en telde het begin van de vakantie al pijnzend de weken die hij niet 'ON' kon doorbrengen op zijn telefoon maar met ons…


Op alle mogelijke manieren werden op creatieve wijze pogingen ondernomen om toch met de buitenwereld contact te blijven houden. Stel dat je de Instagram posts en chat berichten mist van iemand die veel leuker zijn vakantie viert met alles 'ON' en nog mooier vastgelegd.

En daar zit je dan, zonder constant 'ON' te zijn. Wat een nieuwe ervaring, wat nu….!?Comments


bottom of page